W poniedziałek w Zespole Szkół nr 2 w Szczytnie jury pod przewodnictwem dyrektor Aliny Niezgody sprawdzało kulinarne talenty uczniów podczas rywalizacji o miano „Mistrza szkolnej patelni”. W konkursie uczestniczyły cztery zespoły, przygotowując smaczne i nowoczesne dania.
Poniedziałek w Zespole Szkół nr 2 w Szczytnie upłynął pod znakiem aromatów, smaków i pasji kulinarnej. Uczniowie rywalizowali w konkursie „Mistrza szkolnej patelni: Od nauki do sztuki kulinarnej - nowoczesne dania restauracyjne”. Celem rywalizacji było nie tylko sprawdzenie umiejętności kulinarnych, lecz także kreatywności i precyzji w przygotowywaniu potraw. Cztery dwuosobowe zespoły walczyły o uznanie jury, które pod przewodnictwem Aliny Niezgody, Urszuli Krauze oraz Iwony Chełchowskiej oceniało nie tylko smak i zapach dań, ale także ich estetykę. Również jury techniczne, w składzie: Aneta Kalinowska i Monika Gajownik, przyjrzało się bliżej procesowi technologicznemu i stopniowi trudności przygotowywanych dań oraz czystości ich przygotowania. Zwyciężczyniami zostały Julia Grabowska i Maria Kordek. Na drugim miejscu uplasowali się Wiktor Dutkiewicz i Kinga Breńtek, natomiast trzecie miejsce zajęli Bartłomiej Kordek i
Joanna Kaczmarczyk. Czwarte miejsce przypadło drużynie Bartłomieja Prusińskiego i Ewy Rudnickiej. Zwycięska drużyna będzie teraz reprezentować szkołę podczas XXVI Edycji Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego o Tytuł „Mistrza szkolnej patelni” w Malinowie.
(p), (kee)