Ewa Rudnicka i Bartłomiej Prusiński z klasy II TŻiUG zwyciężyli w X edycji Konkursu Cukierniczego – Mistrzowie Ptysiowego Rzemiosła, organizowanego w Zespole Szkół nr 2. Drugie miejsce zajęły Oliwia Gleba i Alicja Kołodziejczyk, a trzecie – Andżelika Kocińska i Olga Łachacz. Jak mówiła przewodnicząca jury, dyrektor Alina Niezgoda, twórcy cukierniczych arcydzieł pokazali zupełnie nowe, nieznane dotąd odmiany popularnych ptysiów.

Pierwszy dzień wiosny w Zespole Szkół nr 2 miał wyjątkowo słodki smak. Stało się tak za sprawą X edycji Konkursu Cukierniczego – Mistrzowie Ptysiowego Rzemiosła, który odbył się w miniony piątek. W tym roku, jak wskazuje nazwa, uczestnicy mieli za zadanie przygotować ptysie. W szranki stanęło pięć dwuosobowych drużyn. Ich cukiernicze poczynania oceniało jury pod przewodnictwem dyrektor ZS nr 2 Aliny Niezgody. Jurorzy brali pod uwagę nie tylko smak ptysiów, ale stopień trudności ich wykonania, pomysłowość przy doborze składników, sposób podania, porządek na stanowiskach pracy oraz prezentację. Młodzież na wykonanie konkursowych słodkości miała 2,5 godziny.