Warsztaty przygotowywania wegańskich burgerów i lodów tajskich, możliwość skosztowania specjałów autorstwa mistrza kuchni Michała Denesiuka, wspólne tańce z cheerleaderkami i konkurs plastyczny – to tylko niektóre atrakcje przygotowane przez społeczność Zespołu Szkół nr 2 w Szczytnie z okazji Dnia Otwartego przebiegającego pod hasłem „Festiwal Talentów”.

Festiwal talentów w ZS 2
W ramach Dnia Otwartego każdy mógł spróbować swoich sił w tańcu, występując u boku szkolnych cheerleaderek

W minionym tygodniu w Zespole Szkół nr 2 im. Jędrzeja Śniadeckiego w Szczytnie odbył się Dzień Otwarty pod hasłem „Festiwal Talentów”. Celem było zaprezentowanie oferty edukacyjnej tegorocznym absolwentom podstawówek. Szkolna społeczność podeszła jednak do tematu nietuzinkowo. Ci, którzy wzięli udział w wydarzeniu mieli możliwość nie tylko zobaczyć szkołę, ale też … jej posmakować, i to dosłownie. W ramach Dnia Otwartego kadra naukowa Uniwersytetu Warmińsko – Mazurskiego przeprowadziła warsztaty przygotowywania wegańskich burgerów. Był także pokaz robienia lodów tajskich oraz carvingu, czyli rzeźbienia w warzywach i owocach.

 

 

Aby zapoznać się z pełną treścią artykułu zachęcamy
do wykupienia e-prenumeraty.