„Malinowa Zielonetta” autorstwa Julii Rasieńskiej i Pauliny Rembiewskiej podbiła kubki smakowe jurorów IX edycji Konkursu Cukierniczego organizowanego w Zespole Szkół nr 2 w Szczytnie. Tym razem jego uczestnicy mieli za zadanie wykonać słodkie tarty. W rywalizacji wzięło udział pięć dwuosobowych zespołów.
Pierwszy dzień kalendarzowej wiosny w Zespole Szkół nr 2 upłynął naprawdę słodko. A to za sprawą IX edycji Konkursu Cukierniczego – „Słodkie tarty”. W rywalizacji uczestniczyło pięć dwuosobowych zespołów uczniowskich. Zgodnie z tematyką konkursu, miały one za zadanie upieczenie słodkich tart, czyli ciast na kruchym spodzie. Poczynania młodych adeptów sztuki cukierniczej oceniało jury pod przewodnictwem wicedyrektora ZS nr 2 Dariusza Napiórkowskiego. Brało ono pod uwagę nie tylko walory smakowe konkursowych tart, ale ich wygląd i aranżację, prezentację i dobór produktu zgodnie z tematem, stopień trudności oraz organizację i dbałość o czystość podczas pracy. Jurorzy nie mieli łatwego zadania, bo upieczone przez uczestników ciasta mogły przyprawić o słodki zawrót głowy.