W minionym tygodniu inwestor, który planuje wybudowanie na półwyspie Korea pięciogwiazdkowego hotelu, oraz szef kuchni, spotkali się z mieszkańcami gminy Pasym. Chcieli zachęcić ich do współpracy, m.in. w zakresie dostarczania regionalnych produktów.

Hotel ze swojskimi produktami
Podczas spotkania inwestor przybliżał mieszkańcom ideę projektu

W ubiegłym tygodniu w Szkole Podstawowej w Pasymiu odbyło się pierwsze spotkanie lokalnych producentów żywności z inwestorem, który planuje budowę pięciogwiazdkowego hotelu na półwyspie Korea oraz szefem kuchni. Uczestniczył w nim także przedstawiciel Warmińsko – Mazurskiej Izby Rolniczej Romuald Tański. Inwestor i szef kuchni opowiedzieli mieszkańcom o idei projektu oraz zaprosili do współpracy w realizacji przedsięwzięcia. Kolejne spotkania są planowane już na terenie konkretnych gospodarstw.

 

 

Aby zapoznać się z pełną treścią artykułu zachęcamy
do wykupienia e-prenumeraty.